WELKOM Terug Meldt U aan Contact Reacties Reizigers

Wassenaar

 


 

Zaterdag 6 april 2019

Eindelijk! Naar het nieuwe museum voor moderne en hedendaagse kunst: Museum Voorlinden in Wassenaar

Op veler verzoek nu een royaal bezoek aan dit nieuwe museum voor moderne kunst , dat pas twee  jaar geleden officieel geopend is door koning Willem Alexander. De collectie is de afgelopen 50 jaar verzameld door de Haagse zakenman Joop van Caldenborgh. Daarnaast biedt Voorlinden ook plaats aan tijdelijke tentoonstellingen. We arriveren eind van de ochtend, dus alle tijd om als rechtgeaarde Oosterhouters eerst te gaan  lunchen in het ernaast gelegen landhuis, aangenaam ontworpen in 1912 in Engelse landhuisstijl !

 

Dan start een wandeling langs de tijdelijke presentatie, gevolgd door een aantal permanent opgestelde werken van o.a. Richard Serra, James Turrel, Leandro Erlich en Roni Horn. Deskundige gidsen zullen ons van het ene bijzondere object naar het andere navigeren, onder het motto: “Je hoeft geen kunstkenner te zijn, wees vooral een kunstkijker!”

Het museum heet officieel: Voorlinden Museum & Gardens, omdat ook de tuinen de moeite waard zijn. Het Wassenaars landgoed gaat terug tot de Romeinse tijd. Het prachtige museumgebouw , naar een ontwerp van Dirk Jan Postel, bestaat uit twee lagen, waarvan een bovengronds van liefst 7 meter hoog. Door toepassing van veel glas en natuursteen beklede wanden in de kleur van duinzand voegt het gebouw zich schitterend naar zijn omgeving.

 

 

 

 

Twintig zalen groot herbergt het museum met kunstwerken uit verschillende periodes en werelddelen. Niet alleen schilderijen , maar juist ook bijzondere sculpturen en een zogenaamde “Skyspace”, een ruimte met een vierkante opening in het dak, waarmee je de lucht ziet, “zoals je deze nog nooit hebt gezien”!  Ernaast ligt een paar te zonnen,vlakbij een zwembad. Is dit ècht of een mysterieus kunstwerk…? Tja, u zult toch echt zelf moeten gaan kijken! Neem de tijd en geniet, ook van de tuin!

Na deze indrukwekkende kunstparade zal op de terugweg een afscheidsborrel zeker niet ontbreken!

 .

 

Trip

Zaterdag 6 april 2019

Vertrek bus

9:45 uur Oldeneellaan

Kosten

€ 70,-

Inbegrepen

luxe bus, lunch, entree, gidsen, afscheidsborrel

Terug in Oosterhout

~ 18:45 uur


WELKOM Terug Meldt U aan Contact Reacties Reizigers

GESPONSORD EN ONTWIKKELD DOOR: 

Copyright © 2018 Rainbow Websites. All rights reserved.  Website last modified: 14 dec 2018